2015. július 22., szerda

Tűsarkú léptei

Szűcs Gabi és zenekarának tavalyi nagysikerű koncertje után ismét meghívást kaptak a Budapest Nyári Fesztiváltól, hogy a közönség számára bemutassák milyen is a Dolce Vita életérzés. A Városmajor színpadán Gátos Iván billentyűkön, Gátos Bálint basszusgitáron, Tiba Sándor dobon, Tornóczky Ferenc gitáron, Weisz Gábor szaxofonon, valamint a két vokalista Moravszki Enikő és Gőbölös Krisztina segítségével Szűcs Gabi megteremtette a színpadon az 50-es, 60-es évek zenei világát. 


Az énekesnő neve sokak számára ismerős, hiszen a Cotton Club Singers együttes alaptó tagja volt, valamint pár hónappal ezelőtt részt vett A Dal című műsorban – Eurovíziós Fesztivál hazai versenye - ahol az Úgysem felejtesz el c. száma bekerült a legjobb 30 közé. Az év elején megjelent magyar nyelvű lemeze Tűsarkú lépteim címmel, amin a dalok elkalauzolnak minket a francia, az amerikai és az olasz dallamok világába. A koncert első felvonásában a Dolce Vita-hangulatot teremtette meg számunkra a magyar és külföldi számok segítségével, valamint közreműködött pályatársa és egyben barátnője is Zséda. Mindkettőjük előadásmódjában a nőiesség és a csajosság érvényesül és ez a stílus vezérfonalként működött a koncert során. Saját számai mellett a jazz zenei korszak legkiemelkedőbb képviselőinek dalai is szerepeltek repertoárjában: Imelda May, Duffy, Laura Vane és Amy Winehouse. Az énekesnő számai dallamos és mámorító, emellett táncolható, és mindezeket ötvözi azzal, hogy az 50-es, 60-es évek dalait modern köntösbe öltöztetve, dolce vita hangulatú jelmezekkel kombinálták a színpadon. A Going to the chapel c. szám emlékezetes pillanatként él bennem, hiszen a zenei csavar mellett némi színpadi pluszt is alkalmaztak: az énekesnő és a vokalisták menyasszonynak öltöztek be – tüll szoknya és fátyol segítségével – és a dalt nászindulóval kötötték össze, így egy komplett színpadi jelenetet kaptunk, amelynek keretében a lányok megélhették gyermekkori vágyukat.


A második részben Szűcs Gabi saját dalai mellett, kedvenc (Tarantino) filmzenéivel és favorit számaival ismerkedhetett meg a néző – a mashupok megszólaltatásában Zséda, valamint a zenekar összes többi tagja is részt vett énekesként. A közel két órás koncert alatt többször is zavaró tényezőként mutatkozott meg, hogy a hangosítás nem volt megfelelő, mivel a túl hangos zene sok esetben elnyomta az énekesnő hangját, így a szöveg nagyrészt nem volt hallható és érthető. Az apró hibák ellenére az est zárásaként Szűcs Gabit a nézők nem csak vastapssal, de ajándékokkal is elhalmozták. Egy élvezetes jazz-koncertnek lehettünk részesei.  

Ledvényi Enikő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése